" Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this." - Anonymous                
Cattery Baninka -
 
 
 In de nacht van 23 juni is Toet moeder geworden van 5 kittens, Zappa Zazu is de vader. Voor Toet is dit haar eerste nestje.Maar liefst 5 kittens, 1 Blue Tabby (met wit?) , 1 crème zilver ( kan ook rood zilver zijn ) , en 3 witte kittens, waarvan 2 odd eyed.   

Geboortegewichten van 105 tot 155 gram, 1 meid en 4 knullen. Alleen de blue tabby is een meid.

Toet heeft zich ontpopt als een oermoeder. Alles, zoals de natuur het ook bedoeld heeft, heeft zij zelf gedaan.    

Zij en wij zijn erg blij met de ukkies.    

                           

 24 juli 2018 :

Chara en Kokkino, Chico gaat hij heten bij zijn adoptieouders, gaan wonen bij Yvonne en Chris in Zwijndrecht.

Iry Vitalis Hugo gaat wonen bij Anja en haar man in Bleiswijk.

Doran gaat wonen bij Daniëlla en Marvin in mijn geboortestad Den Haag. 

Coco Rena Irini, ons wit odd-eyed poesje, gaat bij Helga en familie wonen.

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's van de ukken. Of kijk op mijn Facebooksite Maine Coon Cattery Baninka of onder mijn naam Marja Peterse-Smaalders.

DE TIENDE WEEK 

 DE ACHSTE WEEK , foto's van Chara, Chico en Hugo volgen nog.


ZESDE EN ZEVENDE WEEK

      Op 6 september 2017 zijn er 5 kittens geboren. Miss Lulu is de mama en Zappa Zazu is de papa van                                                                                   dit stel.

Totale verwarring deze week. Ik heb mij vergist in de geslachten, eerst dacht ik dat Tommen een poesje was en dus heb ik hem een andere naam gegeven namelijk Catelyn. Dat was dus een verkeerde beslissing, niet Tommen bleek dat ik een verkeerd geslacht te hebben toebedeeld maar één van de black tabby katertjes bleek een poesje te zijn. Tommen wordt dus nu Catelyn. De foto's van de derde week hebben de correcte namen. Ik vind het zo moeilijk om in de eerste week de geslachten te bepalen en daarom heb ik mijzelf de opdracht gegeven om bij de volgende nestjes pas in de 2de week te bekijken of het een katertje of een poesje is.

De black tabby katertjes en poesje zijn echt zwart er zit geen spoortje bruin in. Zwart zoals Miss Lulu's zwart. Het blotched katertje Ramsey is bijna puur zwart, weinig tekening...wat ik heel mooi vind. Het mackerel katertje is een kopie van zijn mama.

Ze zijn nu 12 dagen en zijn al behoorlijk (meer dan gemiddeld) gegroeid, oogjes zijn open en "zwemmen" de bench door. Miss Lulu is zichtbaar tevreden met haar baby'tjes en is ontzettend waakzaam. Papa Zappa is één van de weinigen die bij haar en de ukkies mag zijn.

Volgende week gaan we de kleintjes verhuizen,  overdags verblijven ze dan in de woonkamer in een kittenkooi en 's nachts in de bench boven...natuurlijk moeten we dan wel de medewerking van mama Lulu hebben.

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's van de ukken. Of kijk op mijn Facebooksite Maine Coon Cattery Baninka.

Inmiddels, 3 oktober, zijn de kleintjes al een aantal keren beneden geweest. Mama Lulu is het daar niet altijd mee eens, regelmatig waren we kittens "kwijt". Die overigens gewoon boven in de kittenkooi waren. Nu weten we beter en doen de deur naar de gang dicht. 

De vijfling doet het heel goed in de zin van hun ontwikkeling. Staan op hun pootjes, zitten, rollen, vechten nou ja spelend vechtend en komen goed aan. Lekkere dikke bolletjes met een gezonde nieuwsgierigheid.

Vandaag gaat de ren om de kooi heen, zo kunnen ze nog meer onderzoeken. 

8 oktober

Inmiddels is het vijftal overdag beneden en 's avonds nog boven.

Ze groeien prima, zijn aan het ontdekken, beginnen elkaar te pesten en soms wordt mama Lulu overvallen door 20 pootjes. Ze ondergaat het lijdzaam en als het haar teveel wordt gaat ze buiten de kittenren liggen om daar de boel in de gaten te houden. Papa Zappa helpt haar hiermee.

 De karakertjes beginnen zich te ontwikkelen, de één is wat nieuwsgieriger dan de ander, de andere heeft het eten van, tot nu toe, vreemde dingen door maar of hij het smakelijker vindt dan mama's melk .... Het kattenbakje staat nu ook in de ren, deze wordt nog niet frequent bezocht, gaat wel komen als ze ander voedsel gaan eten dan alleen maar de melk van Lulu. Ik denk dat we binnen een week extra moeten opletten waar we onze voeten neerzetten, ik voorzie namelijk dat de ukkies binnen no time uit hun kittenren weten te ontsnappen. Dan zit er maar één ding op en dat is de toegang tussen de eet- en woonkamer te versperren met een tot op kniehoogte afscheiding tussen de twee gedeeltes.

4 oktober

Help...de kittens zijn losgebroken, niets is meer veilig. Tenen, benen hebben het te verduren, krasvrij kom je niet uit deze periode van ontdekken en klimmen. Ook gaan we binnenkort de kittenkooi opbergen, heeft geen zin meer met deze 5 zeer vlotte peutertjes. De ukkies hebben het spelen met broertjes en zusje ontdekt, ook kleine balletjes vinden ze erg leuk. Kattenbak zindelijk zijn ze al een week! De twee witte broertjes eten al de piepkleine brokjes van Royal Canin en ook nat voer gaat erin als koek. De drie black tabbies hebben nog voldoende aan mama's melk. Deze periode, vanaf 5 weken, vind ik één van de leukste. De karaktertjes worden al een beetje zichtbaar..

5 november 2017

De kittens zijn nu 8 weken en een beetje. Het gaat weer veel te snel, nog maar een kleine 5 weken en dan vliegt het vijftal uit. Volgende week hun eerste enting, een chip hebben ze al vanwege een actie bij onze DA. Nagekeken zijn ze ook al het gaat zeer goed met de gewichten en de gezondheid. Afkloppen... De grens ia al verlegd naar de keuken, de gang en de trap wordt volgende week opengesteld. 

 


Update 5 november '17. Het is al enige tijd geleden dat ik mijn site heb bijgewe rkt. Alle kittens hebben een gouden mandje gevonden. De meeste foto's van het vijftal zijn te vinden op mijn Facebooksite Maine Coon Cattery Baninka.

Chico a.k.a Davos gaat bij Nel en Peter wonen. 

Napoleon a.k.a Jon Snow gaat bij Rowan en Jordy wonen.

Ramsey en Aurora a.k.a Cathelyn gaan bij Sjaak en Jenny wonen.

Tommen gaat bij Esther in Nijmegen wonen. 

 Vijf weken

 

Vier en een halve week.

 

Drie en een halve week.

29 september '17

Inmiddels is het stel ukken een klein deel van de dag beneden, weer een uitdaging erbij voor de kittens en mama Lulu. En heerlijk om mee te maken voor de mensen in dit huishouden.

Ze proberen uiteraard over de kleine afzetting voor de bench heen te klimmen (zie Ramsey op bovenstaande foto), lukt nog nét niet. Volgende stap onzer kant is dan een hekwerk rond de kittenkooi te plaatsen, totdat ze deze uitdaging ook weer hebben overwonnen.

Maar we hebben nog meer trucs om ze binnen de woonkamer te houden en dat is een afscheiding tussen woon-en eetkamer te plaatsen.

En daarna? Dan wordt de keukendeur dicht gehouden en opletten waar je je voeten neerzet

Zo krijgen ze beetje bij beetje hun vrijheid totdat ze zelf de trap naar de eerste verdieping kunnen beklimmen en dan..is het hek van de dam.

 Voor meer verhalen over dit schitterende vijftal zie hun eigen website.

 24 september '17

Totale verwarring deze week. Ik was zo bezig met het onderwerp genderneutraliteit dat ik onze eigen Catelyn en Tommen een ander geslacht heb toegemeten...het blijkt nu dat Catelyn Tommen is. Dus samengevat we hebben 2 witte katertjes, 2 black tabby katertje en 1 black tabby poesje. De foto's hieronder hebben de juiste namen bij de juiste foto's.

Week 3

 

Week 2

 

Week 1 

 

De kittens zijn geboren op 6 september '17.

Eén black tabby mackerel katertje, 1 black tabby blotched katertjes  2 witte katertjes en 1 black tabby blotched poesje.

 Miss Lulu's laatste week zwanger.

 

Nieuws

Rond 5 september verwachten wij kittens van Miss Lulu  en Zappa Zazu.

 Toet is toegevoegd aan de website, zie haar eigen pagina.

________________________________________________________________________________________

Vorige nestjes

Op 16 augustus 2016 zijn Joep en Jip geboren.  Miss Lulu is de mama van de tweeling , Zappa Zazu is de papa.


 

Op 16 september 2015  is Miss Lulu Baninka mama geworden van een prachtig stel katertjes...een vierling.

De papa van de ukkies is Zappa Zazu van cattery Mistery Angel. 

Fanney  , nestje 7 juli 2012

 


 " Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this." Anonymous 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info