Welkom op de website van Maine Coon Cattery Baninka      

Coco Rena Irini 23 juni 2018, hier is zij 8 weken. 

 ZIE PAGINA HOME VOOR MEER INFORMATIE.

UPDATE 24 juli 2018 :

Chara en Kokkino, Chico gaat hij heten bij zijn adoptieouders, gaat wonen bij Yvonne en Chris in Zwijndrecht.

Iry Vitalis gaat wonen bij Anja en haar man in Bleiswijk.

Doran gaat wonen bij Daniëlla en Marvin in mijn geboortestad Den Haag. 

Rena, ons wit odd-eyed poesje, gaat bij Helga en familie wonen.In de nacht van 23 juni is Toet moeder geworden van 5 kittens, Zappa Zazu is de vader.  Op de homepagina  staan al enkele foto's. Geslachten en kleurtjes zijn dit keer voor mij moeilijk te bepalen. Ik revalideer al enkele weken na een longaanval, ik heb bijna 2 weken in het ziekenhuis gelegen en dit heeft zowel mijn geheugen als mijn cognitie en conditie aangetast. Gelukkig geneest het wel.. stapje voor stapje kom ik er wel. Het gezingsproces gaat alleen tergend langzaam. 

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's van de ukken. Of kijk op mijn Facebooksite Maine Coon Cattery Baninka of onder mijn naam Marja Peterse-Smaalders.

 

Op 6 september zijn er 5 kittens geboren. Miss Lulu is de mama en Zappa Zazu is de papa van dit stel.

Totale verwarring deze week. Ik heb mij vergist in de geslachten, eerst dacht ik dat Tommen een poesje was en dus heb ik hem een andere naam gegeven namelijk Catelyn. Dat was dus een verkeerde beslissing, niet Tommen bleek dat ik een verkeerd geslacht te hebben toebedeeld maar één van de black tabby katertjes bleek een poesje te zijn. Tommen wordt dus nu Catelyn. De foto's van de derde week hebben de correcte namen. Ik vind het zo moeilijk om in de eerste week de geslachten te bepalen en daarom heb ik mijzelf de opdracht gegeven om bij de volgende nestjes pas in de 2de week te bekijken of het een katertje of een poesje is.

De black tabby katertjes en poesje zijn echt zwart er zit geen spoortje bruin in. Zwart zoals Miss Lulu's zwart. Het blotched katertje Ramsey is bijna puur zwart, weinig tekening...wat ik heel mooi vind. Het mackerel katertje is een kopie van zijn mama.

Ze zijn nu 12 dagen en zijn al behoorlijk (meer dan gemiddeld) gegroeid, oogjes zijn open en "zwemmen" de bench door. Miss Lulu is zichtbaar tevreden met haar baby'tjes en is ontzettend waakzaam. Papa Zappa is één van de weinigen die bij haar en de ukkies mag zijn.

Volgende week gaan we de kleintjes verhuizen,  overdags verblijven ze dan in de woonkamer in een kittenkooi en 's nachts in de bench boven...natuurlijk moeten we dan wel de medewerking van mama Lulu hebben.

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's van de ukken. Of kijk op mijn Facebooksite Maine Coon Cattery Baninka.

Inmiddels, 3 oktober, zijn de kleintjes al een aantal keren beneden geweest. Mama Lulu is het daar niet altijd mee eens, regelmatig waren we kittens "kwijt". Die overigens gewoon boven in de kittenkooi waren. Nu weten we beter en doen de deur naar de gang dicht. 

De vijfling doet het heel goed in de zin van hun ontwikkeling. Staan op hun pootjes, zitten, rollen, vechten nou ja spelend vechtend en komen goed aan. Lekkere dikke bolletjes met een gezonde nieuwsgierigheid.

Vandaag gaat de ren om de kooi heen, zo kunnen ze nog meer onderzoeken. 

8 oktober

Inmiddels is het vijftal overdag beneden en 's avonds nog boven.

Ze groeien prima, zijn aan het ontdekken, beginnen elkaar te pesten en soms wordt mama Lulu overvallen door 20 pootjes. Ze ondergaat het lijdzaam en als het haar teveel wordt gaat ze buiten de kittenren liggen om daar de boel in de gaten te houden. Papa Zappa helpt haar hiermee. De karakertjes beginnen zich te ontwikkelen, de één is wat nieuwsgieriger dan de ander, de andere heeft het eten van, tot nu toe, vreemde dingen door maar of hij het smakelijker vindt dan mama's melk .... Het kattenbakje staat nu ook in de ren, deze wordt nog niet frequent bezocht, gaat wel komen als ze ander voedsel gaan eten dan alleen maar de melk van Lulu. Ik denk dat we binnen een week extra moeten opletten waar we onze voeten neerzetten, ik voorzie namelijk dat de ukkies binnen no time uit hun kittenren weten te ontsnappen. Dan zit er maar één ding op en dat is de toegang tussen de eet- en woonkamer te versperren met een tot op kniehoogte afscheiding tussen de twee gedeeltes.

14 oktober

Help...de kittens zijn losgebroken, niets is meer veilig. Tenen, benen hebben het te verduren, krasvrij kom je niet uit deze periode van ontdekken en klimmen. Ook gaan we binnenkort de kittenkooi opbergen, heeft geen zin meer met deze 5 zeer vlotte peutertjes. De ukkies hebben het spelen met broertjes en zusje ontdekt, ook kleine balletjes vinden ze erg leuk. Kattenbak zindelijk zijn ze al een week! De twee witte broertjes eten al de piepkleine brokjes van Royal Canin en ook nat voer gaat erin als koek. De drie black tabbies hebben nog voldoende aan mama's melk. Deze periode, vanaf 5 weken, vind ik één van de leukste. De karaktertjes worden al een beetje zichtbaar..

5 november 2017

De kittens zijn nu 8 weken en een beetje. Het gaat weer veel te snel, nog maar een kleine 5 weken en dan vliegt het vijftal uit. Volgende week hun eerste enting, een chip hebben ze al vanwege een actie bij onze DA. Nagekeken zijn ze ook al het gaat zeer goed met de gewichten en de gezondheid. Afkloppen... De grens ia al verlegd naar de keuken, de gang en de trap wordt volgende week opengesteld. 

De namen zijn dit keer uit mijn favoriete serie Game of Thrones.

Napoleon a.k.a Jon Snow, wit katertje - verkocht

Aurora a.k.a Catelyn, black tabby blotched poesje - verkocht

Chico a.k.a Davos, black tabby mackerel katertje  - verkocht

Ramsey, black tabby blotched katertje   -  verkocht

Tommen, wit katertje - verkocht

Kittens 8 weken

 

Kittens 5 weken

 

Week 3 met dit keer de juiste namen bij de juiste foto's.

 week 1

 

Week 2

________________________________________________________________________________________ 

16 September 2015

Bowie Bowyn, Con Conalt, Dooley Donovan en Finn Finnobarr zijn geboren op 16 september 2015.

De ouders van het stel ukkies zijn Miss Lulu Baninka en Zappa Zazu van Mistery Angel.

________________________________________________________________________________________  

Onze kittens

Met 13/14 weken verlaten zij de goed gesocialiseerd hun ouderlijk huis.  De ukkies worden 2 keer geënt, worden gechipt, ontvlooid  (preventief) en een aantal keer ontwormd. Zij krijgen een Europees paspoort, stamboom en een behoorlijk gevuld reiskoffertje mee.

Ook brengen wij de kittens altijd naar hun nieuwe adoptieouders.

Wij vragen  een aanbetaling van €100,- .

Van de blikopeners  verwachten wij een katvriendelijke omgeving, d.w.z  o.a   een goed beschermde en veilige tuin, vanzelfsprekend heel veel liefde ,  aandacht  en het meest ideale scenario is voor ons  1 of meerdere   speelvriendjes en/of  vriendinnetjes.......1 is maar   alleen  !   

Wij verkopen in principe alleen aan liefhebbers, een enkele keer ook aan een goed bekend staande of bevriende fokker.

 2 December 2015 

 25 november

De kleintjes zijn vandaag precies 10 weken oud. Ze groeien meer dan gemiddeld. Zo is Dooley bijna 17 ons! Zijn broertjes doen hun best ( ze vreten ons de oren van het hoofd ) om de grote,kleine uk in te halen. Hoewel ...Bowie volgt hem op de voet. Zou het de 3 witte broertjes lukken?

Niet alleen zijn ze fysiek ontzettend gegroeid (grote vliegoren,mooie tips,voller vachtje,lekkere dikke pootjes), ook sociaal zijn ze helemaal bij de tijd. Het zijn stuk voor stuk weer echte Coontjes.

Ze rennen en vliegen door het huis. Help... we zijn niet meer veilig want helaas zien ze onze benen aan voor krab-en-klimpalen. Dat moeten we nog wel afleren voordat ze (rond de Kerst) naar hun nieuwe blikopeners verhuizen.6 novemberVan de blikopeners  verwachten wij een katvriendelijke omgeving, d.w.z  o.a   een goed beschermde  tuin,vanzelfsprekend heel veel liefde ,  aandacht  en het meest ideale scenario is voor ons  1 of meerdere   speelvriendjes en/of  vriendinnetjes.......1 is maar   alleen  !   


19 oktober

Na het eten van pap de foto's genomen.....

 

" Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this." - Anonymous