Welkom op de website van Maine Coon Cattery Baninka      

Coco Rena Irini 23 juni 2018, hier is zij 8 weken. 

  

Wij, Ad en Marja Peterse, wonen in Dordrecht. 

Al ruim 30 jaar wonen wij in ons huidige huis, eerst met onze  kinderen (nu 29 en 26 jaar oud) en sinds 2004 delen wij onze woning met een aantal Maine Coons.

Op dit moment zijn Ad en ik de blikopeners van  12 Coons.

Het merendeel van onze poezenbende is gesteriliseerd/gecastreerd. 

Miss Lulu, Finna FourFour aka Toet en Zappa Zazu zijn op dit moment onze enige "open" katten. 

Toet  is geboren op 04-04-2017 ( vandaar FourFour ) en moet zeker nog wel een jaartje groeien voordat zij zwanger mag worden van onze kater Zappa. En natuurlijk de nodige testen heeft ondergaan. 

Uiteraard   worden  de poezen en katers getest op FIV/Felv en HCM/PKD en HD .  Hun DNA wordt ook getest op diverse bekende afwijkingen.

Van de blikopeners  verwachten wij een katvriendelijke omgeving, d.w.z  o.a   een goed beschermde  tuin,vanzelfsprekend heel veel liefde ,  aandacht  en het meest ideale scenario is voor ons  1 of meerdere   speelvriendjes en/of  vriendinnetjes.......1 is maar   alleen  !    

De ukkies worden altijd  2 keer geënt, een aantal keren ontwormd, ontvlooid (ter preventie) , gechipt en krijgen uiteraard een stamboom , een Europees paspoort  en een leuk verhuiskoffertje mee.

Ook brengen wij onze kittens altijd naar hun nieuwe adres.

Deze regels zijn niet  heilig  ......wij trachten ook te kijken naar de mens achter de  mens.  Gelukkig "klikt" het meestal.

Wij zijn lid van :   NKFV en rasclub Maine Coon.


Wij werken met een contract en een aanbetaling van 100 euro.

  


" Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this." - Anonymous